hormoonyoga

In deze workshop leer je naast de oefeningen een hoop over de essentiële rol van hormonen, hoe ze samenwerken, de invloed van voeding, enz. Vaak een ware eyeopener! Ineke is naast docent Hormoonyoga immers als enige in Vlaanderen ook Hormooncoach: ‘Ik wil vrouwen inspireren zodat ze merken dat al hun verwarring rond hun lichaam kan worden vervangen door begrip. Je hoeft niet te strijden tegen je hormonen, leer ermee samenwerken. Je hormoonbalans is alles. Je mag immers nog zoveel talenten en ideeën hebben, als je hormonen uit balans zijn, heb je de energie niet. Maar wanneer je hormoonbalans optimaal is, voel je je fit en zelfverzekerd, zodat je een vitaal en passievol leven kunt leiden.’ Op het eind krijg je een hand-out met alle oefeningen zodat je daarna thuis kunt oefenen.

Bekijk hier het artikel uit ‘Psychologies’ van Ineke met Dinah Rodrigues, de bedenkster van Hormoonyoga.

 

Voor wie: Voor alle vrouwen vanaf 35+ of jongere vrouwen indien ze hormonale klachten (bv. pijnlijke menstruaties, pms, trage schildklier, enz) hebben. Geen yogavoorkennis vereist.

Voor wie NIET: Mannen, zwangere vrouwen, vrouwen die hormoongevoelige borstkanker hebben/hadden, vrouwen met vergevorderde endometriose of myomen, vrouwen korter dan 20 weken bevallen.

Prijs: €95  voor de dagworkshop

Lesgever: Ineke van Nieuwenhove.

Als kind wou ik twee dingen worden: schrijfster en danser. Van het eerste maakte ik mijn beroep en het dansen bleef een passie. In 2003 begon ik met Hatha Yoga en ontdekte dat mijn lichaam na elke les even ‘licht’ aanvoelde als bij het dansen én hoe ik erna ook in een heldere flow zat om te schrijven. Een revelatie! Ik verkende andere yogastijlen, maar toen ik Kundalini Yoga ontdekte, was ik meteen verkocht. In 2011 volgde ik de Kundalini Yoga Teacher Training, gevolgd door de opleiding Kundalini Yoga Therapy (voedingsleer, acapressuur en basis ayurveda) en Medische basiskennis. Sinds 2012 doceer ik Kundalini Yoga en Adem-lessen. Voorjaar 2016 volgde ik de opleiding Hormoonyoga bij Dinah Rodriguez en startte meteen met lesgeven. December 2016 behaalde ik mijn diploma Trainer Hormoonfactor. Intussen kan ik zeggen: Hormoonyoga is zo krachtig! Erg moeilijk is de set niet, maar je moet ‘m wel precies uitvoeren wil je effect. Reeds tijdens het aanleren hoor ik van veel vrouwen dat ze zich vrolijk en energiek voelen na de les. De set is echt een opkikker!

Wanneer:  Zaterdag 10 maart 2018 van 9u tot 17u30 (voorzie een lichte lunch)

Waar: YOGALOO – Nieuwstraat 23A 9100 Sint-Niklaas

Registreren: Voor deze workshop vragen we je om te registeren.
lotte@yogaloo.be