start to mysore - website .001Tijdens deze workshop maak je kennis met Ashtanga yoga en de traditionele wijze waarop deze wordt doorgegeven.

Na deze introductie kan je vlot de stap nemen naar de Mysore lessen bij YOGALOO. Hier kan je dan op je eigen tempo je eigen ‘practice’ (vaste reeks oefeningen) verder uitbouwen en versterken.

Het is een fysieke yogastijl waar je je conditie, spierkracht en flexibiliteit geleidelijk opbouwt. Ook het individualistische karakter van deze methode maakt deze practice uitdagend.

We leren zonnegroet A&B en bekijken de eindhoudingen uit de eerste Ashtanga reeks. Verder verdiepen we ons heel even in de geschiedenis en filosofie achter deze krachtige vorm van yoga en heb je tijd om vragen te stellen.

Deze workshop is interessant voor iedereen die op zoek is naar een persoonlijke uitdaging binnen yoga.
Zowel yogi’s die reeds begonnen zijn met Mysore als voor de absolute beginner.

De workshop en Mysore lessen worden gegeven door Eveline van Herreweghe.

–> 9 juni 2018
–> 10u-12u30
–> Nieuwstraat 23A, 9100 Sint-Niklaas
–> 30€

Inschrijven via lotte@yogaloo.be
Plaatsen zijn beperkt !


ayurveda website.001Ayurveda betekent letterlijk ‘kennis van het leven’ en is niet enkel een traditionele geneeswijze, maar een complete wetenschap en filosofie die meer dan 5000 jaar geleden in India is ontstaan.

Deze workshop is grotendeels theorie en je krijgt een handige hand-out mee zodat je thuis alles nog eens kan nalezen en ermee aan de slag kan gaan.

meer info

 

 

 

 


Tijdens deze 6 daagse Mysore practice maak je kennis met de traditionele beoefening van Ashtanga Yoga, zoals beoefend en onderricht in Mysore, India (KPJAYI). Je wordt begeleid door Eveline en Lotte op een persoonlijke manier, naar eigen kunnen met correcties en instructies. Op deze manier leer je de houdingen op je eigen tempo en in stilte met meer aandacht voor ademhaling. Langzaam maar zeker onthoudt je zelf de hele reeks en verdiep je je eigen yoga. Een bijzonder krachtige manier van yoga beoefening want je neemt zelf de leiding, je leert beter luisteren naar je lichaam/grenzen en ontwikkelt discipline.

Mysore zelfbeoefening kan je dus zien als een privéles in groep. Je wordt individueel benaderd, met instructies gericht op wat jij nodig hebt. Het fijnste van alles is dat de les stil is. Er wordt heel weinig gepraat en er is geen afleidende muziek.

Deze reeks is geschikt voor iedereen, dus zowel voor beginners die nog nooit Ashtanga yoga gedaan hebben als voor zij die de Ashtanga sequence reeds kennen.

Na het volgen van ‘The Power of Mysore’ kan je jouw reeks verder uitbouwen tijdens de wekelijkse Mysore les op maandagavond.

meer info

hormoonyoga 2 website .jpg.001Je hormonen bepalen alles. Ooit al last gehad van acne, vermoeidheid, onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, cysten, laag libido? Vaak zin om een vakbondsactie tegen je hormonen te starten? Verwens je je cyclus? Nee, je bent niet gek of ziek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker. Dinah Rodrigues ontwikkelde een specifieke yogaset voor vrouwen in de (pre)menopause. Dertig jaar later weet ze dat de set ook een zeer gunstig effect heeft op pms, verminderde vruchtbaarheid, onregelmatige cyclus, libido, trage schildklier, cysten, burn-out, enz. Omdat de set àlle hormonale klieren beïnvloedt. Hormoonyoga is dus voor vrouwen van alle leeftijden!

De set bestaat uit een aantal vaste houdingen samen met dynamische ademhalings- en visualisatietechnieken. Hij herstelt je hormoonbalans en houdt je hormoonproductie op peil. Hormoonyoga regelt je cyclus, vergroot je vruchtbaarheid en je libido, vermindert overgangsklachten, geeft je mooier haar, nagels en huid en houdt je vitaal en energiek.

meer info

shiatsu social 2De workshop Yoga & Shiatsu is een reeks gebaseerd op de leer van de 5 elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water, bedoeld als zelfzorg op het ritme van de seizoenen. De workshop combineert twee technieken,

YIN YOGA & SHIATSU .

Deze workshop is leuk om met twee te doen, maar je kan zeker ook individueel inschrijven

meer info

 

 

 

 


yoga voor kinderen .001

Een uurtje kinderyoga helpt kinderen om de vele prikkels uit het dagelijks leven (school, tv, social media..) beter te verwerken en tot rust te komen.

Kinderyoga heeft een gunstig effect op de ontspanning, motoriek, het zelfvertrouwen en het concentratievermogen. De fantasie en creativiteit worden gestimuleerd.

De lessen worden naast de yogahoudingen extra leuk gemaakt met spel, muziek, fantasie, dans, kindermassage, concentratieoefeningen en creatieve opdrachten

meer info

 

 


chaturanga social ok.001

Chaturanga Dandasana is een houding die je vaak in diverse series Yoga houdingen terug ziet komen. Je gebruikt hierbij al je spieren, waardoor er veel spierkracht gevraagd wordt.

Hierdoor is Chaturanga een Yoga houding die niet voor iedereen even makkelijk is. Waarom dat zo ervaren wordt en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw Chaturanga op een juiste manier (en daardoor ook gemakkelijker) uitgevoerd wordt leer je tijdens deze workshop.

meer info

 

 

 

 


Mindful bewegen is een uitnodiging om te groeien in een meer lichaamsbewustzijn.

Door middel van zachte, ondersteunende yogahoudingen, bewegingen, ademhaling en muziek krijgen we meer voeling met ons eigen lichaam.

meer info