Yoga & Ayurveda

WAT?

Ayurveda omvat alle aspecten van gezondheid en welzijn; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel, en het doel is niet enkel om ziektes te genezen maar vooral te voorkomen en gelukkig te zijn. Hier spelen een gezonde voeding, het gebruik van kruiden, lichaamsbeweging, massages, yoga en meditatie een belangrijke rol.

Ook Yoga vond zijn oorsprong meer dan 5000 jaar geleden in India. Yoga en Ayurveda zijn in feite zusterwetenschappen die elkaar hebben beïnvloed doorheen de geschiedenis. Yoga en Ayurveda samen beoefend vergroten de voordelen op alle vlakken.

Volgens het Ayurvedisch concept wordt ieder van ons geboren met een unieke verhouding tussen 3 basisenergieën (Vata, Pitta, Kapha), onze constitutie. Onze levensstijl, stress, voedingsgewoonten,… brengen deze energieën vaak uit evenwicht waardoor we niet goed meer in ons vel zitten of zelfs ziek worden.

In deze workshop leer je meer over deze energieën en je constitutie en hoe je deze weer in balans kan brengen. Zo zijn bijvoorbeeld sommige vormen van lichaamsbeweging meer geschikt voor de ene persoon dan voor iemand anders, en is gezonde voeding ook niet hetzelfde voor iedereen.

De workshop is grotendeels theorie en je krijgt een handige hand-out mee zodat je thuis alles nog eens kan nalezen en ermee aan de slag kan gaan.

Prijs?

35 euro

De workshop is grotendeels theorie en je krijgt een handige hand-out mee zodat je thuis alles nog eens kan nalezen en ermee aan de slag kan gaan.

Wanneer? 

Zaterdag 24 maart van 9.30 tot 12.30u